Die erste Schwierigkeitstufe gemeistert, kamen auch schon die nächsten Tipps und Tricks zum Thema Rollfondant - wie man diesen einfärbt, mit Silikonförmchen oder mit den Fingern modelliert und ihn dann natürlich noch schön auf die Pops bekommt.
Damit es auf keinen Fall langweilig wird oder uns gar die Ideen ausgehen könnten, kamen dann noch Erklärungen für Pop Cake-Schafe und Frösche.
Leider war der Kurs viel zu schnell vorbei - ich hätte locker noch eine Stunde weiter "basteln" können. Zum Abschluss wurde noch sorgfältig jeder Pop in Cellophan verpackt und in eine schöne Plattform gesteckt - so sahen die kleinen Kunstwerke gleich nochmal spektakulärer aus.
Das stolze Endergebnis |
Today I participated in a Pop-Cake course,
organized by Julie Pop's Bakery. At the
beginning, each participant (10 in
total) was warmly welcomed
and provided with drinks.
Then everyone took a place at the big table and put the aprons on – to be
on the safe side. Before we could
start on our own pops, Sonja showed us how the
Cake Pop-mass
is prepared and
when it gets the right
consistency.
And then we started right off - the first four balls molded
and dipped, after careful instructions, into the
colorful chocolate, a little
twist and adding a few sprinkles or hearts or
coconut flakes or
....
The first difficulty overcome, we were already given the next few tips and tricks for fudge (or sugarpaste) - how this is dyed, modeled with silicone molds or with one’s fingers and then of course how to get it on to the Pops.
Unfortunately, the course was over way too quickly - I could have "tinkered" for another hour.
The first difficulty overcome, we were already given the next few tips and tricks for fudge (or sugarpaste) - how this is dyed, modeled with silicone molds or with one’s fingers and then of course how to get it on to the Pops.
Unfortunately, the course was over way too quickly - I could have "tinkered" for another hour.
Thanks to Julie and Sonja - it was a blast!
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